JU QË LINDËT AIDIN MUZAKUN, QË NË TORVIOLL E DERDHI GJAKUN! – Nga Besim DERVISHI

JU QË LINDËT AIDIN MUZAKUN, QË NË TORVIOLL E DERDHI GJAKUN! – Nga Besim DERVISHI Me këto vargje e ka personifikuar poeti Kol Jakova (Shih librin “Garda Krutane, Kolë Jakova, Tiranë 1967) luftën e një trimi skraparas, Ajdin Muzakut, i cili ka rënë heroikisht në betejën e Torviollit kundër hordhive otomane. O ju vashat e … Continue reading "JU QË LINDËT AIDIN MUZAKUN, QË NË TORVIOLL E DERDHI GJAKUN! – Nga Besim DERVISHI"

Read More

KRIMI I ORGANIZUAR, DASHURIA E TIJ ME PUSHTETIN OKULT – Mrsc. BESIM DERVISHI

“….Për sa kohë një teser partie do të ketë fuqi më shumë se shteti. Ne kurrë nuk do ta mundim mafien….” Carlo Alberto Dalla Chiesa Kohët e fundit, janë shtuar zërat për dekriminalizimin e politikës, dekriminalizimin e institucioneve publike, parlamentit, njësive vendore, sistemit te drejtësisë, sistemit mediatik. Fjala “Dekriminalizim” është bërë tema kryesore e ditës. … Continue reading "KRIMI I ORGANIZUAR, DASHURIA E TIJ ME PUSHTETIN OKULT – Mrsc. BESIM DERVISHI"

Read More

GURET E TOMORIT PO FILLOJNE TE FLASIN – Mrsc BESIM DERVISHI

GURET E TOMORIT PO FILLOJNE TE FLASIN. ADHURIMI I KULTIT TE LISIT OSE PEMES SE JETES NE TOMOR. ZBULOHET DHE NJE ARTIFAKT BRONZI I RRALLE Egzistojne burime te panumerta qe evidentojne se banoret e antikitetit adhuronin pemet si vende te shenjta. Pemet-Orakuj, pemet e adhuruara tregojne besimin e lashte ne te mbinatyrshmen. Profecite e tyre … Continue reading "GURET E TOMORIT PO FILLOJNE TE FLASIN – Mrsc BESIM DERVISHI"

Read More

TOMORI AFER APOLLONISE QE SHIKOHET NGA DYRRAHU – BESIM DERVISHI

Identifikimi i sakt i Malit te Tomorit per here te pare pas Strabo eshte bere nga autori antik i shekullit IV te e.s. Vibius Sequester ne librin me titull “De fluminibus, fontibus, lacubus, nemoribus, paludibus”. Ne faqen 33 te ketij libri thuhet se ” Tenitrus Macedoniae , proximus Apolloniae, in confpeftu Dyrrachii”. ( Mali Tenetrius … Continue reading "TOMORI AFER APOLLONISE QE SHIKOHET NGA DYRRAHU – BESIM DERVISHI"

Read More

DROGA, INSTRUMENT MAFIOZ I PUSHTETIT OKULT – Mrsc Besim DERVISHI

DROGA, INSTRUMENT MAFIOZ I PUSHTETIT OKULT – Mrsc Besim DERVISHI DROGA, INSTRUMENT MAFIOZ I PUSHTETIT OKULT – Nga Mrsc Besim DERVISHI “…Janë të rinjtë të cilët do të duhet të marrin nesër fatin e shoqërisë në dorë, dhe për këtë arsye është e domosdoshme që ata të kenë ide të qarta. Kur unë flas për … Continue reading "DROGA, INSTRUMENT MAFIOZ I PUSHTETIT OKULT – Mrsc Besim DERVISHI"

Read More

STRADOMI APO SATURNI (ZEUSI)I TOMORIT- BESIM DERVISHI

STRADOMI APO SATURNI (ZEUSI)I TOMORIT- BESIM DERVISHI Sipas rilindasit ton te madh Pashko Vasa : Bashkimi i Geas dhe Uranit , qe do te thote i Tokes dhe i Qiellit ka dhene Rhean dhe Chronosin. Rehja ne gjuhen shqipe do te thote: Reja nje grumbull me re. Chronos, ka rrjedhur nga fjala shqipe Kohe. Ne … Continue reading "STRADOMI APO SATURNI (ZEUSI)I TOMORIT- BESIM DERVISHI"

Read More

ANTIPARTITI – FUNDI I MITIT TË RREMË TË PARTIVE SHQIPTARE – Nga BESIM DERVISHI

Ne vitin 2010 profesori i  Historisë Kontemporane  në Universitetit e Palermos Salvatore Lupo botoi librin me titull “Antipartiti”, një punim i cili paraqet  epikrizen e sistemit politik në Itali, fundin katastrofik të  elitës politike pas skandalit te “Tangetopolit” por edhe “kënetën politike” prej nga lindi lidershipi i ri. Shumë gazetarë pseudoanalistë, individ mediatikë, shkrimtarë, intelektualë … Continue reading "ANTIPARTITI – FUNDI I MITIT TË RREMË TË PARTIVE SHQIPTARE – Nga BESIM DERVISHI"

Read More

GAZETARI QË SFIDOI “PUPARET POLITIKË” PËRBALLË GAZETARISË SË SHQIPËRISË – Nga Besim DERVISHI

Tridhjet e tre vite më parë, në 5 Janar 1984,  krimi i organizuar vrau një nga “kalorësit”   e  fjalës së lirë, gazetarin, piktorin, shkrimtarin dhe skenaristin Xhuzepe Fava.  Dy vrasës të Cosa Nostra-s e ekzekutuan atë me pesë plumba brënda në automjetin e tij. Ekzekutimi i gazetarit Fava  vinte në vazhdën e një zinxhir vrasjesh … Continue reading "GAZETARI QË SFIDOI “PUPARET POLITIKË” PËRBALLË GAZETARISË SË SHQIPËRISË – Nga Besim DERVISHI"

Read More