NUK KAM FRIKE NGA HAJDUTET – BESIM DERVISHI (Poezi)

Ku do ta fshehe une zemren tende?
Nga vidhhajdutet une kam obsesion dhe frike.
Ne kopshtin me limona ta gropose ne erresire , ne mbremje.
Apo ta depozitoje ne nje bank te sigurte ku nuk ka rrezik.

Frike dhe fobi une kam nga vjedhja.
Me tremb fakti se ty edhe mund te humb.
Kjo nuk eshte e panjohur qe e zgjidh problema.
As “ajo” qe plumbin e nxjer me tjeter plumb.

Dikush me thote te depozitoi ne kasaforta.
Si diamant i rralle ne bank, atje ne Elvendi.
Nje tjeter keshill me jep se duhet ta heq nga koka.
Se zemra jote nuk eshte me e shtrenjte se nje flori.

Por une nuk kam frike tani, nga asnje hajdute.
As nga ata qe vjedhin xhepa, banka edhe zemra.
Se zemren tende brenda times e kam fute.
Nje trup jemi, nje shpirte, dy zemra ne dy emra.

Besim Dervishi, Michigan USA, 17 Dhjetor 2019

VINI RE!
Ndalohet riprodhimi i plot ose i pjeseshem i kesaj poezie ne baze te Ligjit Nr. 35/2016, datë 31.3.2016 për të drejtën e autorit dhe të drejtat e tjera të lidhura me to.