ZBULOHET NJE SKLUPURE NE MALIN E TOMORIT

Shkruar nga: Mr.Sc. Besim Dervishi Per Malin e Tomorit ne Shqiperi eshte folur shpeshe si vendi ku kishte  seline Dodona Pellazgjike. Ky mendim eshte kundershtuar nga shume studiues te huaj por dhe te vendit te cilet jane te mendimit se Dodonen e zbuloje  greku i pasur nga Arta,  Konstandin Karapano ne vitin 1887, dhe ajo … Continue reading "ZBULOHET NJE SKLUPURE NE MALIN E TOMORIT"

Read More

SHKRIMI PELLAZGO- ILIRE I FSHATIT THEREPEL – BESIM DERVISHI

  Në vitin 1981 sipas arkeologut dhe historianit Luftim Ylli në librin e tij me titull ” Zbulime të rastit në Skrapar” botuar po në këtë vitë, në faqen 266, behët e ditur zbulimi i një artifakti misterioz. Midis të tjerave zoti Ylli thotë se, ky artifakt u gjet në Luadhet e fshatit Therepel, rastësisht … Continue reading "SHKRIMI PELLAZGO- ILIRE I FSHATIT THEREPEL – BESIM DERVISHI"

Read More