TOMORI AFER APOLLONISE QE SHIKOHET NGA DYRRAHU – BESIM DERVISHI

Identifikimi i sakt i Malit te Tomorit per here te pare pas Strabo eshte bere nga autori antik i shekullit IV te e.s. Vibius Sequester ne librin me titull “De fluminibus, fontibus, lacubus, nemoribus, paludibus”. Ne faqen 33 te ketij libri thuhet se ” Tenitrus Macedoniae , proximus Apolloniae, in confpeftu Dyrrachii”. ( Mali Tenetrius … Continue reading "TOMORI AFER APOLLONISE QE SHIKOHET NGA DYRRAHU – BESIM DERVISHI"

Read More

DROGA, INSTRUMENT MAFIOZ I PUSHTETIT OKULT – Mrsc Besim DERVISHI

DROGA, INSTRUMENT MAFIOZ I PUSHTETIT OKULT – Mrsc Besim DERVISHI DROGA, INSTRUMENT MAFIOZ I PUSHTETIT OKULT – Nga Mrsc Besim DERVISHI “…Janë të rinjtë të cilët do të duhet të marrin nesër fatin e shoqërisë në dorë, dhe për këtë arsye është e domosdoshme që ata të kenë ide të qarta. Kur unë flas për … Continue reading "DROGA, INSTRUMENT MAFIOZ I PUSHTETIT OKULT – Mrsc Besim DERVISHI"

Read More

STRADOMI APO SATURNI (ZEUSI)I TOMORIT- BESIM DERVISHI

STRADOMI APO SATURNI (ZEUSI)I TOMORIT- BESIM DERVISHI Sipas rilindasit ton te madh Pashko Vasa : Bashkimi i Geas dhe Uranit , qe do te thote i Tokes dhe i Qiellit ka dhene Rhean dhe Chronosin. Rehja ne gjuhen shqipe do te thote: Reja nje grumbull me re. Chronos, ka rrjedhur nga fjala shqipe Kohe. Ne … Continue reading "STRADOMI APO SATURNI (ZEUSI)I TOMORIT- BESIM DERVISHI"

Read More

ANTIPARTITI – FUNDI I MITIT TË RREMË TË PARTIVE SHQIPTARE – Nga BESIM DERVISHI

Ne vitin 2010 profesori i  Historisë Kontemporane  në Universitetit e Palermos Salvatore Lupo botoi librin me titull “Antipartiti”, një punim i cili paraqet  epikrizen e sistemit politik në Itali, fundin katastrofik të  elitës politike pas skandalit te “Tangetopolit” por edhe “kënetën politike” prej nga lindi lidershipi i ri. Shumë gazetarë pseudoanalistë, individ mediatikë, shkrimtarë, intelektualë … Continue reading "ANTIPARTITI – FUNDI I MITIT TË RREMË TË PARTIVE SHQIPTARE – Nga BESIM DERVISHI"

Read More

GAZETARI QË SFIDOI “PUPARET POLITIKË” PËRBALLË GAZETARISË SË SHQIPËRISË – Nga Besim DERVISHI

Tridhjet e tre vite më parë, në 5 Janar 1984,  krimi i organizuar vrau një nga “kalorësit”   e  fjalës së lirë, gazetarin, piktorin, shkrimtarin dhe skenaristin Xhuzepe Fava.  Dy vrasës të Cosa Nostra-s e ekzekutuan atë me pesë plumba brënda në automjetin e tij. Ekzekutimi i gazetarit Fava  vinte në vazhdën e një zinxhir vrasjesh … Continue reading "GAZETARI QË SFIDOI “PUPARET POLITIKË” PËRBALLË GAZETARISË SË SHQIPËRISË – Nga Besim DERVISHI"

Read More

ZBULOHET NJE SKLUPURE NE MALIN E TOMORIT

Shkruar nga: Mr.Sc. Besim Dervishi Per Malin e Tomorit ne Shqiperi eshte folur shpeshe si vendi ku kishte  seline Dodona Pellazgjike. Ky mendim eshte kundershtuar nga shume studiues te huaj por dhe te vendit te cilet jane te mendimit se Dodonen e zbuloje  greku i pasur nga Arta,  Konstandin Karapano ne vitin 1887, dhe ajo … Continue reading "ZBULOHET NJE SKLUPURE NE MALIN E TOMORIT"

Read More

SHKRIMI PELLAZGO- ILIRE I FSHATIT THEREPEL – BESIM DERVISHI

  Në vitin 1981 sipas arkeologut dhe historianit Luftim Ylli në librin e tij me titull ” Zbulime të rastit në Skrapar” botuar po në këtë vitë, në faqen 266, behët e ditur zbulimi i një artifakti misterioz. Midis të tjerave zoti Ylli thotë se, ky artifakt u gjet në Luadhet e fshatit Therepel, rastësisht … Continue reading "SHKRIMI PELLAZGO- ILIRE I FSHATIT THEREPEL – BESIM DERVISHI"

Read More