LEVIZJA STUDENTORE, SINDIKATAT DHE EMIGRANTET – Nga: BESIM DERVISHI.

Ne Shqiperi nuk ka dal ende nje grupacion qe te kanalizoi zemerimin popullor ndaj sistemit te partitokracise. Kur them sistemi i partitokracise nuk e kam fjalen vetem per partite qeveritare, por edhe ato opozitare te cilat dikur kane qeverisur po me ato metoda, duke shkelur ligjet dhe kushtetuten dhe duke kontrolluar te gjitha resurset kombetare, … Continue reading "LEVIZJA STUDENTORE, SINDIKATAT DHE EMIGRANTET – Nga: BESIM DERVISHI."

Read More

AMANETET – BESIM DERVISHI (Poezi)

Une ne syte e Albionit, sot shohe vehten time. Shohe femijen e dikurshem qe vrapon ne agime. Shohe djalin kur hedhe shtate, padurimin qe te rritet. Femijen dymbedhjet vjecar, mezi pret ne Tomor te ngjitet. Shoh katermbedhjet vjecarin, naten, i vetem ngjitet ne Tomor. Sfidon friken edhe moshen, vetem per te mare debore. Sfidon te … Continue reading "AMANETET – BESIM DERVISHI (Poezi)"

Read More