PORDHA III (Vazhdime)- BESIM DERVISHI(satire).

Poezit per dashurin dhe fshatin sot jane bere te modes.
Por asnje prej “poetve” nuk i ka thurur nje poezi “mender-pordhes”.
Pordhes me rigon por dhe pordhes me trendelin.
Qe gjemon neper kafene dhe rrjete sociale prej Veriut deri ne Janine.

Kemi qindra vjet qe ham byrek dhe gjell me fasule.
Dhe pastaj me e pordhe kemi goditur armiqte drejt dhe mu ne lule.
Nuk kemi pjerdhur vec pordhe por kemi pjerdhur edhe peronda.
Si historia e vjeter me macen, ca te trasha por disa edhe te holla.

Pordha sot ka shkuart larte e me larte ne krye te shtetit.
Karrier bene pordha e doganierit, pordha e ministrit por dhe pordha deputetit.
Pordha e tyre neper fjalime te zjarrta neper foltore.
Eshte njeqind here me e fuqishme se bomba atomike, bomba e tmerrshme botrore.

Nje pordhe e vockel e leshuar nga nje nenpunes.
Nuk barazohet me pordhet e nje ministri qe na ka ardhur ne majen e hundes.
Pordha e tij i shohim cdo dite ne foltore dhe ekran.
Rruge te asflatuar nga Vermoshi ne Konispol, rrugeve me gropa neper Tirane.

Pordha e tyre ka gjuajtur dhe shkaterruar si meteor.
Pordha e tyre ka bere me gropa malin e shenjte Tomor.
Pordhe qe jo vetem nderton rruge por edhe shkaterron.
Pordhe apokaliptike, nje pordhe e tipit armagedon.

Sot njeriu vlersohet se sa i kushton kilogram i pordhes.
Nuk kane vlere gradat shkencore, diplomat, dijet e marra prej shkolles.
Pordha sot ka vlere me shume se cdo diplom e varur ne mure,
Ndaj ai qe pjerdh fuqishem nderohet, konsiderohet burre mbi cdo burre.

SQARIM!

Ndalohet riprodhimi i plot ose i pjeseshem i kesaj poezie (satire) ne baze te Ligjit Nr. 35/2016, datë 31.3.2016 për të drejtën e autorit dhe të drejtat e tjera të lidhura me to.