PORDHA – Besim Dervishi (Poezi)

Nje Pordhe e madhe, nje pordhe me zhurem.
Grise breket e reja, mund te lej dhe gjurme.
Nje pordhe e madhe grise breket e te zotit.
Thote fabula e shqiptarit perpara Ezopit.

Nje Pordhe e madhe, varet nga sera dhe vendi.
Mund te jete pordhe Qeverie por edhe pordhe Kuvendi.
Mund te jete pordhe opozite dhe pordhe partishe.
Nje pordhe e pademshme gomari, por qe ajrin e prishe.

Pordhe te tilla degjojme cdo dite.
Nga politikanet, deputetet edhe partite.
Pordhe te fuqishme qe vijne vec ere.
Jane pordhe qe shtypi, perhap ne etere.

Dikush thote qe nje pordhe shitet me groshe.
Ka dhe disa qe pordhes i vendosin moshe.
Pordhe shiten dhe blihen edhe ne Kuvend.
Jo vetem pordhe por edhe mender fende.

Nje pordhe fshatari atje tek toka.
Nuk barazohet me nje pordhe kur blihet vota.
Pordhe te tilla ne cdo fushat elektorale.
Rrezojne kodra, trondisin male.

Shteti do pune dhe nuk do pordhe.
Ndaj ty ore mik te dhane ate kordhe.
Nuk mbahet shtepia me pordhe dhe fende,
Fjal e urte e thene qe kur s’mbahet mend.

Tridhjet vjet neper podiume beni vetem pordha.
Edhe nga B…. edhe nga goja.
Pordha me ere, pordha pa ere.
Catija nje dite mbi koke do iu bjere.

/Besim dervishi, Michigan, USA, ora 12.05 AM, data 9 Gusht 2019/

SQARIM!

Ndalohet riprodhimi i plot ose i pjeseshem i kesaj poezie ne baze te Ligjit Nr. 35/2016, datë 31.3.2016 për të drejtën e autorit dhe të drejtat e tjera të lidhura me to.