BANDA E ARMATOSUR, GRUPI I STRUKTURUAR APO MAFIA POLITIKE? – Nga Mrsc Besim DERVISHI

BANDA E ARMATOSUR, GRUPI I STRUKTURUAR APO MAFIA POLITIKE? – Nga Mrsc Besim DERVISHI “…..Mafia ka marrë një rol shumë më të madh se sa kishte në të kaluarën. Ajo është bërë një faktor politik. Ajo arriti të bëhet e padukshme, pa u zhdukur.” /Tommaso Buscetta/ Në datën 28 Shtator 2017 në panelin e emisionit … Continue reading "BANDA E ARMATOSUR, GRUPI I STRUKTURUAR APO MAFIA POLITIKE? – Nga Mrsc Besim DERVISHI"

Read More

QYTETI I DIELLIT (ILION) NE ZONEN E TOMORIT – Besim Dervishi

QYTETI I DIELLIT (ILION) NE ZONEN E TOMORIT – Besim Dervishi Pasi Liburneve vijne fiset e tjera Ilire. Iliret shtrihen deri në Chaonia, që gjendet përballë Corcyra (Korfuzit), ishullit Alcinous. Ketu gjendet nje qytet i quajtur Heraklea, me një port. Ketu gjenden dhe popujt barbarë me emrat Hierastamnae, Bulini, dhe Hylli të cilët janë fqinjët … Continue reading "QYTETI I DIELLIT (ILION) NE ZONEN E TOMORIT – Besim Dervishi"

Read More

DROGA. “VESPRI” – MISION I (PA) MUNDUR

DROGA. “VESPRI” – MISION I (PA) MUNDUR “…Refuzimi i drogës është arma më e fuqishme e të rinjve kundër mafias” / Pipo Fava- Gazetar i ekzekutuar nga mafia në Janar 1984/ Ministri i Drejtesisë këto ditë gjatë një konference deklaroj i shqetësuar se fenomeni i drogës është një rrezik kombëtar për Shqipërin ai madje e … Continue reading "DROGA. “VESPRI” – MISION I (PA) MUNDUR"

Read More

FESTA E HALLOWEEN-it FESTOHEJ NE ILIRI- ARTUR SKENDERAJ

FESTA E HALLOWEEN-it FESTOHEJ NE ILIRI- ARTUR SKENDERAJ Festa e cila festohej nje here ne vit ne Cakran te Fierit ne Kalan e Gurazezit (Gure Zezes). Ajo feste quhej festa e te vdekurve, aty tregoheshin kokat e te denuareve te cilet benin keq dhe ishin denuar me vdekje. Ishte koha kur mbreteronte mbreti Monun dhe … Continue reading "FESTA E HALLOWEEN-it FESTOHEJ NE ILIRI- ARTUR SKENDERAJ"

Read More

MISTERET E PERKRENARES ILIRE TE JANINES – BESIM DERVISHI

MISTERET E PERKRENARES ILIRE TE JANINES – BESIM DERVISHI Ne vitin 1977 arkeologet greke zbuluan afer Janines nje perkrenare ilire te cilen ata ne menyre te rafinuar e quajten ” te tipit ilire”. Me togfjalshin ” e tipit ilire” fshiheshin dhe mbylleshin shume gjera. E para nuk thuhej qe kjo perkrenare ishte thjeshte nje perkrenare … Continue reading "MISTERET E PERKRENARES ILIRE TE JANINES – BESIM DERVISHI"

Read More

LUFTA E PARE ILIRO – ROMAKE. RREZIMI I TEZES FALLCO TE PIRATERISE ILIRE – Besim DERVISHI

LUFTA E PARE ILIRO – ROMAKE. RREZIMI I TEZES FALLCO TE PIRATERISE ILIRE – Besim DERVISHI Në vitet 30 të shek. III shteti ilir kishte arritur kulmin e fuqisë se vet. Polibi thote se Agroni, mbreti i ilirëve dhe i biri i Pleuratit, kishte një fuqi detare dhe tokësore shumë më të madhe nga ajo … Continue reading "LUFTA E PARE ILIRO – ROMAKE. RREZIMI I TEZES FALLCO TE PIRATERISE ILIRE – Besim DERVISHI"

Read More

DROGA, INSTRUMENT MAFIOZ I PUSHTETIT OKULT – Nga Besim DERVISHI

“…Janë të rinjtë të cilët do të duhet të marrin nesër fatin e shoqërisë në dorë, dhe për këtë arsye është e domosdoshme që ata të kenë ide të qarta. Kur unë flas për të rinjtë, është e nevojshme që duhet të luftohet droga. Në këtë kohë historike, në fakt tregu i drogës është pa … Continue reading "DROGA, INSTRUMENT MAFIOZ I PUSHTETIT OKULT – Nga Besim DERVISHI"

Read More

JU QË LINDËT AIDIN MUZAKUN, QË NË TORVIOLL E DERDHI GJAKUN! – Nga Besim DERVISHI

JU QË LINDËT AIDIN MUZAKUN, QË NË TORVIOLL E DERDHI GJAKUN! – Nga Besim DERVISHI Me këto vargje e ka personifikuar poeti Kol Jakova (Shih librin “Garda Krutane, Kolë Jakova, Tiranë 1967) luftën e një trimi skraparas, Ajdin Muzakut, i cili ka rënë heroikisht në betejën e Torviollit kundër hordhive otomane. O ju vashat e … Continue reading "JU QË LINDËT AIDIN MUZAKUN, QË NË TORVIOLL E DERDHI GJAKUN! – Nga Besim DERVISHI"

Read More