SHUHET RILINDASI I FUNDIT, NELSON QIRJAKU – Nga Bujar Kule

SHUHET RILINDASI I FUNDIT NELSON QIRJAKU – Nga Bujar Kule Po bëhet muaji, që në njërin nga spitalet vrastare të Shqipërisë, studiuesi, gjuhëtari dhe përkthyesi i nderuar, Z. Nelson Qirjaku, ndërroi jetë. Në heshtje dhe i papërmendur, ashtu si kanë ndërruar jetë, të gjithë studiuesit e tjerë shqiptarë që kanë punuar për këtë vend pa … Continue reading "SHUHET RILINDASI I FUNDIT, NELSON QIRJAKU – Nga Bujar Kule"

Read More

SINDROMA E ZOGUT TË QYQES! – Nga Mrsc Besim DERVISHI

SINDROMA E ZOGUT TË QYQES! – Nga Mrsc Besim DERVISHI Një mik më kujtoi këto ditë “Zogun e Qyqes”. Qyqja kur bënë vezët nuk i ngroh vetë por i shpërndan nëpër foletë e zogjve të tjerë duke i përzjer me vezët që ngrohin këta zogj. Shpezët “kujtojnë” se ngrohin  vezët  e tyre por vetëm kur … Continue reading "SINDROMA E ZOGUT TË QYQES! – Nga Mrsc Besim DERVISHI"

Read More

KUSH DO E ÇMONTOJË “BOMBËN POLITIKE” NË SHQIPËRI? – Nga BESIM DERVISHI

KUSH DO E ÇMONTOJË “BOMBËN POLITIKE” NË SHQIPËRI? – Nga BESIM DERVISHI “Bomba Politike” e cila i ka larguar shqiptarët nga atdheu. Ndoshta e keni lexuar librin “Dimri i Madh” të shkrimtarit të shquar Ismail  Kadare. Nga mesi i librit në mos gaboj më kujtohet  se mjeshtërishtë Kadare tregon për një ngjarje te ndodhur në … Continue reading "KUSH DO E ÇMONTOJË “BOMBËN POLITIKE” NË SHQIPËRI? – Nga BESIM DERVISHI"

Read More

Gjurmë pellazgjike në Tomor. Simboli i Diellit Pellazgjik. – Altin Kocaqi

Gjurmë pellazgjike në Tomor. Simboli i Diellit Pellazgjik. – Altin Kocaqi Më dt 21/ 08/ 2016 u nisëm drejt fshatit Bargullas për të parë nga afër disa të dhëna të sjella nga historiani Perikli Ikonomi për ekzistencën e toponomastikës si ‘Bregu i Koronit’ apo ‘Qafa e Dodonit’ , Kroi i Vitalenit edhe më tej Shkembi … Continue reading "Gjurmë pellazgjike në Tomor. Simboli i Diellit Pellazgjik. – Altin Kocaqi"

Read More

BANDA E ARMATOSUR, GRUPI I STRUKTURUAR APO MAFIA POLITIKE? – Nga Mrsc Besim DERVISHI

BANDA E ARMATOSUR, GRUPI I STRUKTURUAR APO MAFIA POLITIKE? – Nga Mrsc Besim DERVISHI “…..Mafia ka marrë një rol shumë më të madh se sa kishte në të kaluarën. Ajo është bërë një faktor politik. Ajo arriti të bëhet e padukshme, pa u zhdukur.” /Tommaso Buscetta/ Në datën 28 Shtator 2017 në panelin e emisionit … Continue reading "BANDA E ARMATOSUR, GRUPI I STRUKTURUAR APO MAFIA POLITIKE? – Nga Mrsc Besim DERVISHI"

Read More

QYTETI I DIELLIT (ILION) NE ZONEN E TOMORIT – Besim Dervishi

QYTETI I DIELLIT (ILION) NE ZONEN E TOMORIT – Besim Dervishi Pasi Liburneve vijne fiset e tjera Ilire. Iliret shtrihen deri në Chaonia, që gjendet përballë Corcyra (Korfuzit), ishullit Alcinous. Ketu gjendet nje qytet i quajtur Heraklea, me një port. Ketu gjenden dhe popujt barbarë me emrat Hierastamnae, Bulini, dhe Hylli të cilët janë fqinjët … Continue reading "QYTETI I DIELLIT (ILION) NE ZONEN E TOMORIT – Besim Dervishi"

Read More

DROGA. “VESPRI” – MISION I (PA) MUNDUR

DROGA. “VESPRI” – MISION I (PA) MUNDUR “…Refuzimi i drogës është arma më e fuqishme e të rinjve kundër mafias” / Pipo Fava- Gazetar i ekzekutuar nga mafia në Janar 1984/ Ministri i Drejtesisë këto ditë gjatë një konference deklaroj i shqetësuar se fenomeni i drogës është një rrezik kombëtar për Shqipërin ai madje e … Continue reading "DROGA. “VESPRI” – MISION I (PA) MUNDUR"

Read More