REFUZOI T’IU JEPTE TESERAT E PARTISE MAFIOZEVE – Nga: Besim Dervishi

Sot politikani lokal italian Paskuale Almeriko do te ishte 105 vjec, ndoshta ai do te kishte patur nje karrier te “ndricme” ne politik, ndoshta do te ishte bere deputet, senator, minister, kryeminister edhe pse jo dhe president. Them ndoshta sepse Almeriko vdiq ne moshen me te bukur por njekohesishte moshen me produktive qe mund te … Continue reading "REFUZOI T’IU JEPTE TESERAT E PARTISE MAFIOZEVE – Nga: Besim Dervishi"

Read More

E DREJTA NDERKOMBETARE PREVALON MBI LIGJET E BRENDSHME TE SHTETIT – Nga: Besim Dervishi

E Drejta Nderkombetare prevalon mbi Ligjet e brendshme te shtetit. Po i rikthehemi edhe njeher vendimit te gjyqtares italiane Aleksandra Vella, per lirimin nga akuzat te kapitenes gjermane Karola Rackete, e diplomuar dy here me titullin master ne fushen e mjedisit dhe te drejtes detare dhe njohese e pese gjuheve te huaja. Eshte nje vendim … Continue reading "E DREJTA NDERKOMBETARE PREVALON MBI LIGJET E BRENDSHME TE SHTETIT – Nga: Besim Dervishi"

Read More

ZGJEDHJET! BASHKEPUNIMI I POLITIKES ME MAFIA-n LOKALE, MINE ME SAHAT PER DEMOKRACINE!- Nga: Besim DERVISHI

Bashkëpunimi i Politikës me krimin e organizuar, mafien lokale dhe në përgjithsi me grupe ” të fortësh” të modelit SS, është kancer për demokracinë.         Kampet kundërshtare politike akuzojnë njëra tjetrën për lidhje me krimin e organizuar, për banda të armatosura ndërkohë që krimi i organizuar në Shqipëri nuk ka parti politike … Continue reading "ZGJEDHJET! BASHKEPUNIMI I POLITIKES ME MAFIA-n LOKALE, MINE ME SAHAT PER DEMOKRACINE!- Nga: Besim DERVISHI"

Read More

NUK KA EPIKRIZA! – Besim Dervishi. (Poezi)

Tridhjet vjet ne shtratin e semundjes, ende nuk po gjendet ilaci per krizat. Thame se shpetuam kur u hoqen nga Bashkimi Evropian vizat. Oh, jo! Ishte viza qe dikush na hoqi pa pike dhimbje mbi emrin tone. Diagnostikuar me doping, pas fitores kur u shpallem fitues – kampion. I semure, tridhjet vjete, dhe mjeket nuk … Continue reading "NUK KA EPIKRIZA! – Besim Dervishi. (Poezi)"

Read More

GJYKATESIT DHE PROKURORET QE U BENE POLITIKANE – Nga: BESIM DERVISHI

“Sipas mendimit tim, gjykatesit dhe prokuroret nuk duhet të merren kurrë me politikë, ose te zgjidhen si deputet ne parlament. Për shkak se ata janë trajnuar, pregatitur ne nje fushe tjeter qe nuk ka lidhje me politiken dhe përfaqësimin. Kjo është arsyeja pse ish prokuroret dhe ish gjykatesit qe kalojne ne politike, janë politikanë shumë … Continue reading "GJYKATESIT DHE PROKURORET QE U BENE POLITIKANE – Nga: BESIM DERVISHI"

Read More