2 GUSHTI I DHIMBSHËM PËR BERATIN, PËR SHKODRËN DHE MBARË SHQIPËRINË – Nga: Pierre Simsia

20-të vjetë pa Kolonel Arben Zylyftari * * * KOLONEL ARBEN ZYLYFTARI 9 Maj, 1963 – 2 Gusht, 2000 2 Gusht, 2000 – 2 Gusht 2020 * * * Njëzetë vjetë nga vrasja në Shkodër e djalit beratas, Kolonel, ARBEN ZYLYFTARI, Dëshmor i Atdheut. Në këtë 2 gusht, 2020! * * Edhe pse kanë kaluar … Continue reading "2 GUSHTI I DHIMBSHËM PËR BERATIN, PËR SHKODRËN DHE MBARË SHQIPËRINË – Nga: Pierre Simsia"

Read More

ALI PASH TEPELENA – Nga Prof. Abas Ermenji

I dyti pashallëk autonom i Shqipërisë ishte ai i Janinës, që u formua prej Ali Pashë Tepelenës. Lindur në Tepelenë më 1744, i biri i Veli Beut dhe i Hankos, Aliu e kish kaluar djalërinë e tij si kapedan hajdutësh nëpër krahina shqiptare dhe greke. Ishte njohur e lidhur me banda martallozësh dhe hajdutësh grekë. … Continue reading "ALI PASH TEPELENA – Nga Prof. Abas Ermenji"

Read More