ORAKULLI DODONES – Nga: MAKSIM ZOTAJ

PSE KA RENDESI DODONA? Nga mitologjia e vjeter “Dodoni ishte biri i Zeusit dhe i Evropes, ndersa Dodona e bija e Oqeanit dhe e Tithies, perendi te lashta, te cilat adhuroheshin nga Pellazget hyjnore”. Aravantinoi ne shenimet e tij shkruan; “Dodonen e ndertuan Pellazget, andaj edhe Zeusi, quhesh Zot i Pellazgeve”! Gjithashtu Plutarku ne “Jetet … Continue reading "ORAKULLI DODONES – Nga: MAKSIM ZOTAJ"

Read More