Vexhi Buhraja, njeriu, poeti, dijetari. – Nga Zylyftar Hoxha

12 maj 1920 – U lind Vexhi Buharaja, figurë e shquar në shumë fusha, atdhetar, dijetar, poet, përkthyes orientalist, shkrimtar, historian dhe studiues Mësimet fillestare i kreu në vendlindje, në Berat. Pas kësaj vazhdoi studimet në Medresenë e Përgjithshme në Tiranë, ku u diplomua në vitin 1940 si një nga studentët më të dalluar. Menjëherë … Continue reading "Vexhi Buhraja, njeriu, poeti, dijetari. – Nga Zylyftar Hoxha"

Read More

KETU I THONE MALI I TOMORIT! – BESIM DERVISHI (Poezi)

Ky eshte mali pellazgjik i Tomorit. Ku kane folen shqiponjat e Dodonit. Ku fryen me terbim era e “Stocenit”. Ku ndodhet burimi i ftohte i “Vitalemit”. Uji i burimit me emrin “Jetedhenes”. Shpella siper tij me simbolin e diellit dhe henes. Ku ndodhet “Cuka e Peljes” dhe ajo e “Stradomit”. Mbi Bargullas ndodhet edhe “Qafa … Continue reading "KETU I THONE MALI I TOMORIT! – BESIM DERVISHI (Poezi)"

Read More