Vaçe Zela – Nga: Besim Dervishi (poezi)

Gishtat bien lehte mbi tela. “Moj e Bukura Arberi”. Kur kendonte Vaçe Zela. Bilbili ndalte kengen e tij. “Djaloshi” dhe sot ne shi qendron Qullur, lagur si dikur. Perseri “Valsi i Lumturise” jehon. Lote derdh shqipja ne flamur. Skenat heshtur , po ze “Lemza” Kujtojne “Kenget me Ligjerime”. “Neteve te Vona” pa gjume me brenga. … Continue reading "Vaçe Zela – Nga: Besim Dervishi (poezi)"

Read More