LAMTUMIRE XHA MEHMETI! – Nga: Njazi Dervishi

Sapo lë “Qafën e Mullirit”, prane Kalase se Gradishtes (ku sipas germimeve arkeologjike te viteve ’70 mendohet se ka qene nje qytet i vjeter pellazgo-ilire i shek VII para. k.. Arkeologet italian mendojne se ka qene qyteti ilir i Eugeniumit) dhe merr ne te majte te saj, syte te kapin një pamje madheshtore dhe shume … Continue reading "LAMTUMIRE XHA MEHMETI! – Nga: Njazi Dervishi"

Read More

KUJTIME DHE HISTORI – Liri Dhaskali

Te nderuar bashkefshataret e mi vokopolare te brezit tim,te dashure ish nxenesit e mi ,kush deshiron te lexoj,te kujtoj ,te mendoj Vokopolen tone te atehershme. Kujtojeni ju qe e keni jetuar. Imagjinojeni ju qe keni degjuar per Vokopolen tone te dashur… … Nje dite kur kam qene ne moshen 6-7 vjecare,une,Diti (Aferdita e Petro Janaqit),Liku … Continue reading "KUJTIME DHE HISTORI – Liri Dhaskali"

Read More