ENDERR E VRARE – Tregim nga BESIM DERVISHI

        Nje ere e forte kishte disa ore qe po frynte neper qytet.  Grimcat e pluhurit ngriheshin ne ajer dhe pasi vertiteshin ne atmosfere si elektrone te lira,  perplaseshin neper ndertesat e qytetin duke mbushur parvazet e dritareve, ballkonet hyrjet dhe shkallet e pallateve me kokerriza rere dhe dheu. Bashke me to … Continue reading "ENDERR E VRARE – Tregim nga BESIM DERVISHI"

Read More

BOTE VIRTUALE – BESIM DERVISHI (Poezi)

Vjersha, parlament dhe politike. Ndersa te tjere flasin per ngrohjen globale. Per shtresen e ozonit mbi te ftohtin Artike. Per dhenien fund te Marveshjes Konvencionale. Te tjere shkruajne per diellin dhe per henen. Per planetet, galaktika dhe yjesine. Nje mesoburre neper vargje kujtone nenen. Qe syte ne fshat mbylli e braktisur me shoqerine vetmine. Ka … Continue reading "BOTE VIRTUALE – BESIM DERVISHI (Poezi)"

Read More