BOTE VIRTUALE – BESIM DERVISHI (POEZI)

Vjersha, parlament dhe politike. Ndersa te tjere flasin per ngrohjen globale. Per shtresen e ozonit mbi te ftohtin Artike. Per dhenien fund te Marveshjes Konvencionale. Te tjere shkruajne per diellin dhe per henen. Per planetet, galaktika dhe yjesine. Nje mesoburre neper vargje kujtone nenen. Qe syte ne fshat mbylli e braktisur me shoqerine vetmine. Ka … Continue reading "BOTE VIRTUALE – BESIM DERVISHI (POEZI)"

Read More

KULTURA MAFIOZE – BESIM DERVISHI

Ne Shqiperi mund te behen shume reforma, ne drejtesi, reforma ne ekonomi, reforma ne arsim, reforma zgjedhore. Por keto nuk mjaftojne. Gjeja e pare qe ne duhet te hedhim poshte me perbuzje dhe te shkulim me rrenje, eshte ajo qe ish Kryeprokurori Palermos Antonino Kaponeto e ka quajtur “KULTURA MAFIOZE”. Kjo kulture duhet shkulur nga … Continue reading "KULTURA MAFIOZE – BESIM DERVISHI"

Read More